HTML

2012.10.16. 07:42 tomistark

Blackberry 10, 19-re lap?

Előre leszögezném, hogy ez a cikk az én véleményemet tükrözi.

BlackBerry_N_series_3.jpg

 

A nemzetközi sajtóban bizony elég rossz híre van RIM-nek, nem akarok különösebben összeesküvés elméleteket gyártani, de azzal nem túlzok, hogy ha azt mondom, hogy boszorkányüldözés folyik Playbookunk gyártója iránt.

 

Valahol rászolgált erre a RIM mert az OS7-tel érkezett telefonoknak nagyjából az Iphone első generációjával egy időben kellett volna megjelennie továbbá az anno Pearl-t használó félig okos felhasználókat pedig nem lett volna szabad át engedniük az androidnak. A Playbookunk is kb 1,5 éves korára nőtte ki a gyerek betegségeit, ami bizony más gyártók termékeinél már keményen alsópolci státusz. 

 

Ez volt eddig a múlt, ha keresztülnézünk a Waterloo felett immáron évek óta gyűlő viharfelhőkön, akkor azt láthatjuk, hogy bizony gőz erővel dolgoznak azon, hogy felépítsék az új operációs rendszert. Mindeközben a létszám a 3 évvel ez előttinek kb a fele, a tőzsdei részvények pedig egy vízben élő állat feneke alá se tudnak felérni. Sajnos hiába jönnek már kevésbé mocskolódó review-k a nagyobb nemzetközi oldalakon ( pl: engadget, intomobile, zdnet) a cikkek alá írt kommentekből egy valami derül ki: az emberek vagy saját csalódottságukból vagy pedig a média miatt, de folyamat lehúzzák a RIM-et és azt hiszem ez az a terület ahol, ha a RIM nem 300%-ban rakja magát oda akkor nagy bajban lesz.

 

Önmagában véve nem nagy probléma, hogy kimarad a karácsonyi roham a RIM-nek mert egész biztosan lesznek a világ fejlettebb részein (USA, Canada, UK, Hollandia) akik szívesen fognak szerződést hosszabbítani márciusban is, de ahhoz nagyon komoly média és szolgáltatói jelenlétre lesz szüksége a gyártónak, mert ami van az semmi, gondolom, mindenki fel tud idézni egy kellemetlen tapasztalatot valamelyik hazai szolgáltató BB-vel kapcsolatos hozzáállásával.

 

A másik dolog, ami a kulcs a sikernek, hogy, ég a legeslegszuperebb telefonjukat sem lehet beárazni az iphonehoz mert bizony több curve van eladva, mint bold és a RIM-nek az összes megmaradt nagy piaca (kivéve Angliát) elég szegény és nem biztos, hogy meg tud engedni magának egy olyan telefont ami, mondjuk, egy teljes évi bevételébe kerül.

 

Az teljesen egy értelmű, hogy a RIM a fejlesztőkért mindent megtesz, ez valóban példaértékű most már csak az a néhány apróság kell amit skypenak meg office termékeknek hívnak, mert az, hogy nincs amazing alex azt még valahogy kibírjuk, de mondjuk az MS lync már inkább fontosabb lenne.

 

Végül, de nem utolsó sorban márciusra be van ígérve a telefon több késés nem fér bele, mert lehet, hogy holnap lerántja a leplet a Samsung egy BB klónról ami 2 magos csilli-villi és mondjuk WP 8-at futtat.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://playbook.blog.hu/api/trackback/id/tr604851299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-igu- 2012.10.16. 10:24:13

... de ne feledjük, hogy a RIM idén az új, alsó kategóriás OS7-es készülékeivel erőteljes offenzívába kezdett új piacokon is.

Pistooli 2012.10.16. 19:24:22

És sikeres. Mérsékelten de sikeres.
süti beállítások módosítása