HTML

2012.04.04. 08:12 -igu-

Blackberry News - A hírolvasó

Manapság mértéktelenül akaszkodnak nyakunkba a hírek - ember legyen a talpán, aki ki tudja válogatni a saját érdeklődésének megfelelő információkat. Szerencsére jó néhány évvel ezelőtt megjelent az RSS, ami lehetővé teszi, hogy csak az adott csatornákon megjelenő hírek jussanak el hozzánk. Nem kell megnyitnunk a kérdéses oldalt, elég feliratkoznunk a hírcsatornára, és az RSS kliensünk adott időközönként leszívja az oldalról a friss híreket.
PC-n szinte tökéletes az Opera böngésző beépített RSS olvasója, ám amióta PlayBook is van a háztartásban, egyre ritkábban kapcsolom be a számítógépet.
A PlayBook-ra jó néhány kliens létezik, ki is próbáltam párat. Volt köztük buta, volt színes-szagos, és volt olyan is, ami pont megfelelt: a BlackBerry News lett a kiválasztott.
 

Első indításkor látható, hogy rengeteg előre kategorizált csatorna van betárazva mindenféle témában, ám ezek közt nincs magyar nyelvű, ill. magyar érdekeltségű.

Ha aránylag kevés csatornára vagyunk feliratkozva, akkor kategorizálás nélkül is kényelmesen elférünk a képernyőn, egyszerre 20 oldalt tudunk elérni (a program természetesen ennél sokkal több csatornát is tud kezelni).

 

Indítás után néhány másodperc alatt lerántja a kliens a híreket (erre a program futása során manuálisan is van lehetőség), és a csatornák ikonjai mellett meg is jelenik, hogy hány új hír érkezett.

Ha rábökünk az oldal ikonjára, a hírek első 2-3 mondata alapján eldönthetjük, hogy el akarjuk-e olvasni az egész cikket, avagy sem. Ha igen, akkor a kliens nem a PlayBook böngészőjét nyitja meg (ahogy ezt sok más társa teszi), hanem a saját beépített böngészőjében mutatja meg az adott oldalt. Ennek előnye, hogy nem kell várni a gyári böngéző betöltésére, hátránya viszont, hogy nem tartalmazza a reader mode-ot, ami az általam legkedveltebb funkció a gyári böngésző használata során.
 

A felső élről indított SWIPE segítségével könnyedén ugrálhatunk a csatornák közt, nem kell minden csatorna áttekintése után visszamennünk a főoldalra, hogy másikat válasszunk.

 

Ugyanitt érhető el az adott csatorna híreinek kezelésére szolgáló menü, ahol törölgethetjük, ill. olvasottá tehetjük a híreket, akár egyesével, akár az összes hírre vonatkozóan.

Az oldalak felvétele egyszerű, elég a jobb felső mezőbe beírni annak a weboldalnak a linkjét, amelynek híreire kíváncsiak vagyunk. A kereső megpróbálja megkeresni az oldal csatornáját, ha megtalálja, akkor  rögtön fel is tudjuk venni, ám ez nem mindig ilyen egyszerű: ha tudjuk, hogy létezik az oldalnak RSS feed-je, de a kereső nem találja (pl. www.technet.hu), akkor a feed közvetlen linkjét kell bemásolni (http://www.technet.hu/rss/cimoldal), ez pedig néha kis kutakodással jár. 

A kliens ingyenes, az alábbi linkről tölthető le: http://appworld.blackberry.com/webstore/content/44610

-igu-

Szólj hozzá!

Címkék: rss hírek free ingyenes reader olvasó news


A bejegyzés trackback címe:

https://playbook.blog.hu/api/trackback/id/tr834357518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása