HTML

2012.02.29. 17:02 -igu-

Kindle olvasó Playbook-ra

Néhány napja kezeim közé kaparintottam az Amazon aktuális Kindle e-book reader-ét. Nem kellett sok hozzá, hogy a birtoklásvágy eluralkodjon rajtam. Kiötlöttem, hogy amíg a saját példányom megérkezik, addig próbát teszek a Kindle Playbook-ra portolt változatával.
A tablet kijelzője természetesen nem tudja felvenni a versenyt a kifejezetten hosszú távú használatra tervezett e-ink kijelzővel, ergonómiailag nagyon elmarad tőle - elég, ha csak a háttérvilágítást említem.
Ennek ellensúlyozására a program rengeteg beállítási lehetőséget mutat fel, a kijelző személyre szabásával egész barátságos olvasási élményt kapunk. Állítható a betűméret, a betűkészlet, a háttérszín... szinte minden.
Sajnos, nem támogat minden formátumot a program, a PDF, DOC, RTF alapból felejtős, tudja fogadni viszont a EPUB, MOBI, AZW, PDB, PRC, FB2, FB.ZIP,TXT file-okat.
Problémát egyedül az EPUB-nál tapasztaltam, a sortörések nem igazán sikerültek.

A tabletre felmásolt könyveket a program indulása után be kell táraznunk az olvasóba, ez sok könyv esetén percekig is eltarthat, ám a már betárazott könyvek közt gyorsan váltogathatunk, kereshetünk, ill. használhatunk könyvjelzőket is.
A lapozás az érintőképernyőn nem tökéletes, néha akadozik, ilyenkor az alkalmazás háttérbe küldése és újból aktiválása segített.
Mindenképpen hasznos kis programnak tartom (a lapozáshibák ellenére is), de az igazi mégiscsak a dedikált e-book reader, rendelem is meg hamarosan.

A Kindle olvasószoftvere jelenleg $0.99 áron vásárolható meg: http://appworld.blackberry.com/webstore/content/50823

A Magyar Elektronikus Könyvtár tartalma ingyenesen elérhető, érdemes róla szemezgetni: http://mek.oszk.hu/

-igu-
 

Szólj hozzá!

Címkék: könyv olvasó amazon e book mek kindle


A bejegyzés trackback címe:

https://playbook.blog.hu/api/trackback/id/tr554226233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása