HTML

2012.01.12. 13:08 trick_me_twice

Ministry of Finance

Van egy PlayBook tulajdonos kollégám, akivel gyakorlatilag egy napon jutottunk hozzá az áhitott álomtáblagépünkhöz, igy folyamatosan napról napra tudositottuk egymást az elején az újabb izgalmas felfedezéseinkről, software updatekről, és iroda két sarkából próbáltuk ki először a video chatet! Arra majd külön cikkben visszatérek, de addig is mesélek egy olyan programról, ami nélkül, mint kiegyeztünk az illetővel, ma már nem lenne teljes az életünk. Gyakorlatilag ez a program az, ami miatt szinte mindig nálam van a PlayBook.

Ministry of Finance egy büdzséfigyelő program. Nyilván, nem magától ellenörzi a bankszámládat, de ha tisztességesen kitöltöd, jobban fogod átlátni az anyagi helyzeted, mint valaha.

Egy üres piros elemmel inditasz. Beállitod, hogy mi a havi fix bevételed (feltéve, hogy van olyanod :)). Tegyük fel, hogy havi 200 ezer forint üti a markodat. Beállitod, hogy 200 000 a 100%. Majd elkezded a mellette található táblázatban kitölteni a plusz és minusz pénzfolyamatokat.

Beérkezett hó elején a 200k - felkerül a kis elemedre, ami rögtön zöld szinűre vált: lehet örömködni, hiszen tele vagy, szó szerint! :) Ahogy felteszed rá a kiadásokat, természetesen minusz jellel elötte, szépen elkezd fogyni az elemed. Fogorvos - 14k minusz, vonatjegy - 6k minusz stb. Mikor 20%-nál kevesebb marad, besárgul az elem, mikor 10%ot éred el - piros lesz. Nem jó látvány persze, ahogy ürül és szint vált a kis pénzügyi helyzetfelmérőd, de legalább résen tudsz lenni. És ami a legfontosabb - megtanit odafigyelni a folyamatos kiadásaidra, még ha kicsik is. Valakinél ez egy doboz cigi, valakinél egy körömlakk, valakinél egy elviteles kávé az utcán. MINDENT be kell ütni! Életemben először vettem a fáradságot, és minden költés után beletúrtam a táskámba, kivettem a playbookot, diszkréten beütöttem a pin-kódot (ilyen személyes infónál ez természetesen elengedhetetlen elvárás egy app-től) és az elköltött összeget. Legalább 3 hónapig csináltam ezt non-stop. Ma már sokkal tisztábban látom át, mire költök túl sokat, mik a fix költségeim, amit rögtön hó elején be lehet ütni stb.  Főleg, hogy technikai okokból több bankszámlám van, és nem is mindig emlékszem, melyiken mennyinél tartok.

Több hasonló programot próbáltuk végig a kollégámmal, de ez messze a leglátványosabb, legkönnyebben kezelhető, legprofibb volt mind közül. Ti használtok ehhez hasonló pénzügyi programot? Esetleg megszületett már ettől is jobb virtuális pénztárca? Várom a kommenteket!

Letöltés:  http://appworld.blackberry.com/webstore/content/22653?lang=en 
  

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás alkalmazás playbook appworld


A bejegyzés trackback címe:

https://playbook.blog.hu/api/trackback/id/tr483538084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása