HTML

2012.01.10. 16:14 -igu-

Dillo Hills

Néhány napja kutakodtam az Appworld-ön, a Playbook-ra kerestem valami unaloműzőt, amikor szembejött velem a Dillo Hills nevű, egyszerű játékmenetű, de annál szórakoztatóbb játék. A küldetésünk lényege, hogy kiválasztott főhősünket minél távolabbra juttassuk el úgy, hogy csak a talajon szerzett lendületét használhatjuk fel.   A talajon gyémántokat gyűjtögethetünk, amikért - kellő mennyiség megszerzése után - jószágunkat láthatjuk el extrákkal.    A sikertelen talajfogás mindegyre csökkenti hősünk életerejét, erről információt a bal alsó sarokban találunk (az aktuális sebesség kijelzésével együtt). Érdemes úgy navigálni, hogy a lejtőre gurulva érkezzünk, ott lendületet véve pedig a következő domboldalt ugratónak használva újra a levegőbe emelkedjünk. Ritka, de nagy segítségként az égen néha feltűnnek madarak, amiknek a hátára érkezve új lendületet kapunk.   A játék cukiságfaktorát erősen növeli, hogy a készítők alapból négy olyan állatot választottak, amelyek egyéb esetben röpképtelenek...  A grafika és az aláfestő zene kiváló, az állatok hangja (különösen becsapódáskor, vagy egy-egy nagyobb ugrás elkövetésekor) nagyon eltalált. Az irányítás végtelenül leegyszerűsített: ha a képernyő felső részét tapicskoljuk, akkor repülés közben vitorlázik a kis állatunk, ha az alsó részét, akkor orral előre fejest ugrik a talajba. Lendületet szintén a képernyő alsó felének tapogatásával szerezhetünk, amikor épp lejtős résznél tartunk.

Unaloműzőt kerestem, jelentem: megtaláltam.

A játék elérhető az Appworld-ön, jelen pillanatban US$0.99 áron.

 Let go to fly!

  http://appworld.blackberry.com/webstore/content/37847

-igu- 

 

 

3 komment

Címkék: játék playbook


A bejegyzés trackback címe:

https://playbook.blog.hu/api/trackback/id/tr283534597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phunkypete 2012.01.10. 20:59:35

Ha unaloműzőt keresel, legközelebb próbáld ki a Machinarium-ot. Csodás grafika, jó játékmenet, mellette gondolkodtat is.

-igu- 2012.01.10. 21:11:07

Machinarium-ot PC-n mar letoltam. Valoban zsenialis, de sok idonek el kell meg telnie, hogy ujra elovegyem.

-igu- 2012.01.22. 16:34:04

... és letelt a sok idő, most PB-n nyomom... még mindig zseniális :)
süti beállítások módosítása