HTML

2012.03.02. 11:30 -igu-

Todays Alarm Clock

Jó ideje már annak, hogy a címben említett progival tettem egy próbát, azonban egy apró malőr tegnap ráébresztett, hogy újra elő kell vennem. Történt ugyanis, hogy a telefonomon lévő, eleddig tökéletesen működő Multi Alarms előző nap frissítést dobott fel, amit gyanútlanul engedtem is neki, amikor wifi közelbe értem - azt azonban nem vettem észre, hogy a frissítés törölte a beállított ébresztéseket. Az új verziónak van baja ezen kívül is elég (gyakorlatilag nem működik), kapott is lehúzó értékeléseket bőven. Mivel sikerült elkésnem reggel a munkából, gyorsan kellett valami alternatívát találnom, ekkor jutott eszembe a Todays Alarm Clock - ha már úgy is ott ül a Playbook-on, miért ne foghatnám munkába?

Ez a program gyorsan meggyőzött, rengeteg hasznos funkciót építettek bele: óra/ébresztőóra, időjárás-állomás, webrádió... sőt még egy Google Maps alapú közúti forgalomfigyelő is helyet kapott benne.
A főképernyőre kipakolható a napi időjárástól kezdve az aktuális sporteredményekig minden, amiről információt tud nyújtani a program. Még a lokális híreket is mutatja, ezt azonban csak angol nyelven.
A beállítási lehetőségek igen sokrétűek, akár csak a háttérképről akár a GPS-koordináták lekéréséről legyen szó (ez utóbbi szükséges a hírek, az időjárás és a forgalomfigyelés miatt).

Számomra természetesen a legfontosabb az ébresztőóra funkció, ennek a beállításai kicsit túlmutatnak az éjjeliszekrényen üldögélő digitális vekkeréin. Több különböző ébresztési időpontot adhatunk meg, külön jelzőhanggal, amit választhatunk a beépítettek közül, de lehet saját mp3 file is, esetleg valamelyik webrádió műsora. Szabályozható az ébresztés hangereje, ill. opcióként a felerősödő hangerőt is választhatjuk. Kellemes ötlet, hogy az ébresztő lenyomásakor a gépünk hangosan elmondja a pontos időt (ezt egyébként nagyjából tudjuk, hisz mi állítottuk be), ill. az időjárás jelenlegi állapotáról is kapunk tájékoztatást (szintén angol nyelven).

A webrádió aránylag gyorsan csatlakozik a stream-hez, rengeteg előre beállított adó közül válogathatunk, de saját webhelyeket is megadhatunk, ha ismerjük kedvenc rádiónk url-jét - ezek után nekem gyakorlatilag mostantól nincs szükségem önálló webrádió alkalmazásra, ez a program tökéletesen kielégíti ezirányú igényeimet.


Teljes képernyős óra módban jó néhány analóg és digitális skin-t választhatunk:

A forgalomfigyelés szintén hasznos funkció, a reggeli kávé mellett leellenőrizhetjük a kedvenc útvonalunkat, érdemes-e ma is arra fordulni, avagy kerülőutakra kényszerülünk.

Az elérhető funkciók közt említést érdemel még a világóra, amivel 3 általunk beállított város időzónája szerinti pontos időt láthatjuk a főképernyőn.
A Todays Alarm Clock engem meggyőzött. Meggyőzött funkcionalitásával, kinézetével, személyre szabhatóságával... és a tökéletesen működő ébresztőórájával.

A program az Appworld-ről ingyenesen letölthető: http://appworld.blackberry.com/webstore/content/23137

-igu-

Szólj hozzá!

Címkék: rádió időjárás stream óra ébresztő időzóna


A bejegyzés trackback címe:

https://playbook.blog.hu/api/trackback/id/tr774280338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása