HTML

2012.03.09. 08:10 -igu-

ARM: állvány tablethez

A Kickstarter-en jelent meg a napokban ez a vadonatúj fejlesztés, ami nem egy megszokott asztali állvány, mérete első pillantásra meghökkentő, ám jobban megnézve a képeket, a funkcionalitása megkérdőjelezhetetlen.
Mérete miatt használhatjuk tabletünket asztalnál ülve egy bluetooth billentyűzettel megtámogatva az adatbevitel oldaláról - mivel a kijelző pont szemmagasságban helyezkedik el - vagy akár a számítógépünk monitora mellé vagy fölé pozicionálva.
A tervező csapat abból indult ki, hogy a tablet használata alapvetően kétkezes feladat, hosszú távon fárasztó a kézben tartása, ill. sok esetben nem szabad mindkét kezünk, emiatt nehézkes a tablet kezelése.
A rögzítés mágneses elven működik: egy 11*11cm-es öntapadó műanyag tappancsot (Shield) kell a tabletünk hátára ragasztani, az ebben lévő négy darab mágnes biztosítja a rögzítést az állványhoz. A műanyag "tapasz" természetesen nyom nélkül eltávolítható a tabletünk hátuljáról, ha óvatosan húzzuk le azt. A fejlesztő team szerint a mágnesek nincsenek káros hatással a tabletre, egyrészt a kijelző technológiájából adódóan (a folyadékkristályok mozdulatlan szilárdtestek, nem mágnesezhetők), másrészt a mágneses tér a távolság négyzetével egyenesen arányosan csökken - ezt kihasználva némi vas és szilícium beépítésével a tabletet érő mágneses teret gyakorlatilag a nullával tették egyenlővé.

Maga az állvány alumíniumból készült CNC marás és lézervágás segítségével. A felület eloxált, kellemes tapintású. Az innovatív ZERO rögzítő rendszer miatt az állvány bő határokon belül állítható, és a nagy méret szállításkor nem okoz gondot, aránylag kicsire össze lehet hajtani az állványt. A tablet rögzítése, ill. levétele az állványról egy mozdulat csak, ahogyan az látható is az alábbi videón: 

Az ARM ára kifejezetten húzós lesz majd, Shield-del együtt $179 , ami az USA-n kívüli szállítással megfejelve bőven $200 fölé kúszik.
Van lehetőség színes Shield-eket is vásárolni (narancssárga ill. zöld), ezek azonban felárasak.

A kickstarter oldalán különböző összeggel támogathatjuk a projektet, illetve további részleteket olvashatunk az eszközről: www.kickstarter.com/projects/1117194589/the-arm-ultimate-stand-for-ipads-and-android-table

 

-igu-
 

Szólj hozzá!

Címkék: koncepció mágnes stand állvány arm


A bejegyzés trackback címe:

https://playbook.blog.hu/api/trackback/id/tr654298160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása