HTML

2012.02.22. 12:04 -igu-

Castle Warriors

A Gameresort új játékában középkori lovag szerepében tetszeleghetünk: Mynera királynő birodalmát veszély fenyegeti, a határon orkok portyáznak. Mynera üzenetet küld hősünknek, Sir William-nek - kinek nevét barátai imába foglalják, ellenségei átkokkal övezik - hogy siessen segítségére mihamarabb.
Sir William, mikoron a királynő levelét kézhez kapja, rohanvást eleget tesz kérésének, hisz a lovagok fő kötelessége a gyámoltalanok védelmezőjeként fellépni a gonosz hordák ellenében.

A játékban 1-2 várunk van adott létszámú védővel, akiket ki tudunk küldeni elfoglalni a pályán elhelyezkedő többi várat. A cél az, hogy az összes vár csúcsán a mi lobogónk verdessen. Nem feltétlenül könnyű ez a feladat, hiszen az ellenségnek ugyanez a célja. Az adott várra tapicskolva mi döntjük el, hogy a várból hány emberünk törjön ki. Ezzel érdemes jól taktikázni, mert ha kevés emberrel támadunk, akkor elképzelhető, hogy az ellenséges vár védői emberveszteség nélkül tudják visszaverni csapatunkat, ám ha mindenkit kiküldünk, akkor nem marad, aki megvédje a mi várunkat...
Két játékstílus közül választhatunk, az egyszerűbb megoldás, ha gyors menetekben kitapasztaljuk a játék irányítását (nagyon egyszerű egyébként), ebben az esetben beállíthatjuk, hogy hány napot adunk magunknak a teljes terület elfoglalására, ill. beszabályozhatjuk az erőviszonyokat is.
Nekivághatunk hadjáratnak is, ebben az esetben ránk hárul a birodalom védelme az első orküvöltéstől a teljes győzelemig.
Itt már csak nehézségi fokozatot választhatunk 3 lépésben, egyéb beállítási lehetőség nincs.

Minden nap végén statisztikát kapunk az elmúlt napról. Itt láthatjuk az aznapi eredményeinket, ami alapján másnapra utánpótlást kapunk. Érdemes sokat támadni a jobb napi eredményért, mert másnap ettől függően több katona érkezik az elsődleges várunkba, pótolván az előző napi veszteségeket.
Ha két váron kívüli ellenséges csapat összetalálkozik, akkor nagy kiabálások és kardcsörgés közepette összeugranak. Amikor az egyik csapat teljesen megsemmisül, a győztes brigád továbbvonul eredeti célja felé, ami nem feltétlenül ellenség uralta terület, hiszen van jó néhány gazdátlan, semleges vár is a pályán.


A játék letölthető az Appworld-ről US$0.99 áron:

http://appworld.blackberry.com/webstore/content/63167

-igu-
 

Szólj hozzá!

Címkék: játék stratégia akció


A bejegyzés trackback címe:

https://playbook.blog.hu/api/trackback/id/tr34159915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása