HTML

2012.01.31. 16:42 -igu-

Eternal Legacy

Pár napja hírt adtunk arról, hogy az Appworld-ön akciósan megvásárolható néhány Gameloft játék.
A most bemutatásra kerülő Eternal Legacy is közéjük tartozik, jelenleg $0.99 az ára.

A játék fantasy elemekre épül, kissé manga-szerű hősünket kell jó 
néhány küldetésen keresztül eljuttatni céljához. A történetbe ott 
kapcsolódunk be, amikor Astrian és Taric (két jóbarát) el akarnak 
lopni egy varázskristályt, ám egy Reinherz nevű határozottan rosszándékú (ez látszik az arckifejezésén is) varázsló elhappolja előlük.
Hőseink Reinherz és az ellopott kristály után erednek - innen kezdve már a mi irányításunkkal.
A játékban egy kis csapatot irányítunk, változó létszámmal, változó tagokkal. Néha hozzánk csapódik egy-egy szereplő, őket tetszés szerint tehetjük be a csapat aktív tagjai közé. Mindegyik tagnak más erőssége van, érdemes felváltva mindannyiukat harcba küldeni, mert a megszerzett xp-k után szintet lépnek, ezután ütéseik erősebbek lesznek, ill. új varázslatokat tanulnak.
Kalandozásaink és csatáink során szerezhetünk különböző fegyvereket, pajzsokat és egyéb fontos eszközöket, amelyek hőseink túlélési esélyét növelik. Szerezhetünk ún. fragment-eket is, amelyek az eszközeinket turbózzák fel extrákkal.

A harcrendszer nem túl bonyolult: amikor ellenséggel találkozunk, feláll a két csapat egymással szemben, és kezdetét veszi a körökre osztott csata. Előre 3 ütést/varázslatot/tárgyhasználatot tárazhatunk be, viszont az előkészített utasítások nem vonhatók vissza és nem is variálható a sorrendjük. Érdemes mindig egy gyógyító képességekkel felvértezett társat magunk mellé választani aktív tagnak, életmentő lehet. Csata során van lehetőségünk csak a főhősünket irányítani (a többiek maguktól teszik a dolgukat) vagy mindhárom csapattagnak adhatunk utasításokat. Ez utóbbi jelentősen lecsökkenti a játék sebességét, egy-egy csata jóval tovább tart ebben az esetben.

A történetszál nem túl bonyolult, néhány gyűjtögetős alküldetésen kívül szinte csak csatáznunk kell, ill. utazgatnunk a helyszínek között. A történetmesélést kellemes videókkal oldották meg a készítők, itt feliratozva is tudjuk követni az eseményeket. Alapszintű angol kell hozzá, a nyelvezet nem veszélyes.

A csaták közti szünetekben érdemes hőseink sebeit ellátni, ill. a felvett tárgyakat szétosztani köztük. A tárgyakat, varázsitalokat, fegyvereket adott pontokon eladhatjuk, ill. vásárolhatunk is néhányat. A pénznek személy szerint sok hasznát nem vettem a játékban, egyetlen egyszer vásároltam be nagyobb mennyiségű mana potion-t.

Ha eltekintünk a kissé egysíkú játékmenettől, néhány kellemes délutánt el lehet tölteni a játékkal, mire Astrian-t és barátait célba juttatjuk. A környezet szépen megrajzolt, a szereplők mozgása kissé darabos, néhány varázslat kivitelezése azonban igen szépre sikerült.

Letöltés: appworld.blackberry.com/webstore/content/60858/
 

-igu-
 

Szólj hozzá!

Címkék: játék akció fantasy gameloft


A bejegyzés trackback címe:

https://playbook.blog.hu/api/trackback/id/tr934036173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása