HTML

2012.01.11. 21:34 trick_me_twice

Papa's Burgeria

Amikor megkaptam a Playbookom, vagyis május végén, mondanom se kell, nem az hogy kevés volt rá a játék és app, hanem egyenesen nem volt! Egész kategóriák álltak üresen az app storeban, és fogtam a fejem, hogy Úristen, kellett ez nekem?! Aztán persze szépen, sorjában jöttek a jobbnál-jobb programok és játékok, egyre több lehetőség közül lehetett válogatni, és lám, ma már van Angry Birds-ünk is. Reméljük, egyszer lesz Sims is, ha már Blackberry-re is van! Legalábbis álmodozni szabad!

Első bejegyzésemben egy olyan játékról szeretnék nektek beszámolni, amit elsők között szereztem be még tavaly nyár elején, ezt játszom a legtöbbet, és még mindig nem jutottam el a végére! Remélem felcsigáztam mindenkit!

Papa's Burgeria, ahogy a nevéből is ki lehet találni, egy vendéglátóegység mindennapjait követi. Miután kiválasztod, melyik szereplővel szeretnél játszani (érthető okokból egy csajszi bőrébe bújtam), te leszel a hamburger joint üzemeltetője. 3 pályád van: a pult, ahová beérkeznek a vendégek (Order Station), egy sütőhely, ahol a húspogácsákat sütöd (Grill Station), és egy konyhaasztal, ahol összerakod a hamburgereket (Build Station). Innentől nem nehéz kitalálni a játék menetét: jönnek a kuncsaftok, felveszed a rendeléseket, különböző erősre átsütöd a pogácsákat (mindenki másképp szereti!), majd a vendég által kért sorrendben elhelyezed a hozzávalókat a zsemlében. Biztos játszottatok már ilyen tipusú játékot online, egészen élvezetes lehet, főleg, hogy szintről szintre egyre több vendég érkezik egyre gyorsabban, összekeverednek az árcédulák, fokozódik a feszültség a sorban. Magyarul: ha kimaradt diákkorodban, most te is lehetsz mekis dolgozó! És mint valódi mekiben, itt is szépen emelkedhetsz a ranglétrán (ehhez párosulnak szellemes nevű rangsorok is). A motiváció tehát megvan, főleg, ha olyan bolond vagy mint én, és teljesen rákattansz, akkor számitani fog a zsebpénz is, amit kapsz a vendégektől, mert felválthatod különböző segédeszközökre, mint amilyen egy jelzőcsengő, ami megmondja, hogy új vendég érkezett, anélkül, hogy át kelljen kapcsolni a másik pályára, vagy hogy épp kisült a következő húsadag, sőt vannak újságok, plakátok, flipper-gép és tv, hogy kevésbé unatkozzanak a vendégek sorbaállás közben. Aki szerette a facebookos párhuzamos valóságokat, amilyen a Restaurant City, Farmville és társai (és konkrétan tudom, hogy mindenki játszotta egy időben, még az is, aki sose fogja bevallani, tehát vagyunk pár millióan a világon), az ezt a játékot is szeretni fogja.

Én konkrétan most "Master of Burgers" vagyok a 41-ik szintemmel, a 47 visszajáró vendégemmel. és a 87.napot fogom hamarosan elkezdeni (miután befejeztem ezt az irást). Mindig, amikor van egy elütnivaló 20 percem (kb. annyi ideig tart egy munkanap a Papáéknál), és nincs wifi a közelben, tehát nem lehet netezni, hamburgereket sütök ipari mennyiségben. Imádom! Próbáljátok ki ti is! Nem ingyenes a játék, de nem hazudok, több mint fél éve játszom vele, nem tudom megunni, még mindig van hová törekedni felfelé (most már nem sok van hátra, de ez inkább szomorú, mint örömteli hir). A grafikája nagyon igényes, vicces, rengeteg részletre odafigyeltek a készitők (pl. egyre jobban fröcsköl az olaj a hús alatt, ahogy sül a pogácsa, és a sercegése is változik), minden egyes vendégednek olyan karakteres vonásai és vicces beszélő neve van, hogy elképzeled, milyen lehet életben (Gina Romana nevű fejkendős roma asszony, kecskeszakálas hippy Mitch, egyértelműen Vicky Pollardról mintázott dagi melegitőbe öltözött szőke Vicky, a brazil mezes focirajongó Alberto, stb). A zene is jó, bár végig ugyanaz, és le is szoktam húzni a nullára ha nyilvános helyen játszom, de egy darabig még az sem idegesitett.  Ilyen egy profin összerakott, minőségi játék, remélem mindenki felfedezi magának!

Hátulütő: néha megakad egy szintnél és nem tudsz továbblépni, csak ha kilépsz a játékból, majd visszajövet újra elkezded a szintet. Ezellen sajnos egyelőre nem született orvoslás, de azért nem mondanám, hogy olyan sokszor fordul elő.

Jó sütögetést! 

Szólj hozzá!

Címkék: játék alkalmazás playbook


A bejegyzés trackback címe:

https://playbook.blog.hu/api/trackback/id/tr683538107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása